Hoe werkt de nieuwe 'tracking blocker' van iOS 14.5?

Hoe werkt de nieuwe 'tracking blocker' van iOS 14.5?

Apps dienen nu (tijdens de installatie) toegang te vragen  om jou te mogen tracking via hun apps. 

Tracking is het ongemerkt verzamelen van allerlei gegevens van gebruikers. Die informatie wordt bijvoorbeeld gebruikt voor gepersonaliseerde reclames, of kan worden doorverkocht aan adverteerders. Gebruikers worden vaak ongemerkt gevolgd tussen meerdere apps en sites (denk bijvoorbeeld aan Facebook). Zo ontstaat een veel gedetailleerder en waardevoller profiel.

Iedereen denkt tegenwoordig na over privacy. Nu iOS 14.5 je de mogelijkheid geeft om de privacy te waarborgen gaan we je laten zien hoe je dit in kunt stellen. 

Voordat deze functie er was kon je tracking ook al uitschakelen, maar nu kan je specifiek aangeven welke app jou wel of niet mag volgen. Zodra je een app download zal het besturingssysteem vragen of die app jou binnen en buiten de app mag volgen. 

 

Lees hieronder hoe je deze functie aanzet.

New apps must ask permission to track you in order to personalize their ads.      It’s up to you now whether to allow each app to track you or not.

Nieuwe apps moeten toegang vragen om hun advertenties te personaliseren op jouw data.

Ben je benieuwd welke app jouw gegevens volgt? 
Open je instellingen > Privacy > Tracking.

Zet de knoppen om van de apps die jou niet mogen volgen. Wil je helemaal niet gevolgd worden? Dan dien je elke app uit te zetten. 

 

Laat een reactie achter